Volontärer sökes till våra stödchattar

Vi erbjuder stöd för våldsutsatta kvinnor och utsatta ungdomar. Vi har en samtalsmottagning i Malmö, men har hela Sverige som upptagningsområde via vår stödtelefon och stödchatt. Vi erbjuder även stöd till anhöriga. Vi söker nu fler volontärer till våra stödchattar.

Stödchattarna Våra stödchattar är öppna på onsdagskvällar kl 18-20.30. Dit kan kvinnor som blivit eller blir utsatta för våld samt ungdomar, oavsett kön och problematik, vända sig för stöd. Det är kostnadsfritt att söka stöd hos oss och den som kontaktar oss kan vara helt anonym. Många som chattar med oss berättar för första gången vad de varit med om och vår roll är att hjälpa de stödsökande att sätta ord på sina upplevelser. Vi finns där och lyssnar. Vid behov kan vi också hjälpa de stödsökande med information och hänvisning till andra möjliga stödvägar.

Volontärens roll Som volontär i stödchattarna är din uppgift att stötta och bekräfta den stödsökande. Du finns där för att stärka och vara en person som kan prata om det som är svårt. Vårt viktigaste mål är att varje person som kontaktat oss ska känna att den har blivit hörd, trodd och bemött på ett respektfullt sätt.

Innan uppdraget påbörjas får alla nya volontärer gå vår grundkurs 13–14 april (ca kl 9–16). Våra volontärer erbjuds därefter kontinuerlig handledning och fortbildning.

Alla nya volontärer behöver lämna in ett utdrag ur belastningsregistret samt skriva på sekretessavtal innan uppdraget påbörjas.

Minsta åtagande Minst ett tillfälle (onsdag 18-20.30) i månaden.

När och var sker uppdraget Uppdraget utförs online, men våra volontärer sitter tillsammans på vårt kontor i centrala Malmö och chattar, för att kunna stötta varandra under passet. Tre-fyra volontärer är schemalagda vid varje tillfälle.

Låter detta intressant? Mejla då oss på info@kvinnojourenoresund.se och berätta lite om dig själv och varför du vill vara volontär hos just oss. Vi ser fram emot att höra ifrån dig.

Sista ansökningsdag 2 april kl 12. Vi kallar löpande till intervju.

2022 © Kvinnojouren Öresund | Ungdomsjouren Öresund
Organisationsnummer: 846501-4218 | GDPR och Datapolicy