För anhöriga

Vi erbjuder flera olika sätt
att hjälpa dig

Känner du oro över att någon i din närhet är utsatt för någon form av våld? Vi erbjuder även stöd och rådgivning till anhöriga och bekanta. Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Kännetecken på att någon i din omgivning blir utsatt för våld

Vi finns här för dig!

Det kan vara svårt som anhörig att se en person som vi bryr oss om må dåligt. Men det är viktigt att låta personen som har blivit utsatt få ta sin tid och själv bestämma när och hur mycket hen vill berätta. Genom att visa att du finns där om hen vill ha hjälp betyder i många fall väldigt mycket. Kom ihåg att du som anhörig också har rätt till stöd och hjälp för att få ta hand om dig själv och dina tankar och känslor. Du kan antingen besöka oss eller få stöd via videosamtal, telefon eller chatt. I kontakten med oss kan du välja att vara helt anonym och all personal har tystnadsplikt.

Att vara ett stöd

Du som anhöriga har ofta en viktig roll för personen som har blivit utsatt, men det är viktigt att inte glömma bort dig själv i det. I bemötandet av den som har blivit utsatt är det viktigt att bekräfta personens känslor. Det går inte att i förväg veta exakt hur vi kommer reagera eller tänka i en hotfull, skrämmande eller farlig situation. Oavsett hur vi reagerar så är det viktigt att komma ihåg att det inte finns något rätt eller fel. För en del personer som har blivit utsatta för hot och/eller våld kan det vara svårt att prata om det som har hänt. För att våga berätta krävs det en stabil, trygg person som lyssnar.

Kontakta oss

Adress

Olof Palmes plats 1
214 44 Malmö

Ring oss
Öppettider

Mån-Fre 9-17

Ons 25 maj 9-13
Tors 26 maj och fre 27 maj Stängt

Chatta med oss

Onsdagar 18-20.30
Till chatten