Träffa ATIMS ungdomsjoursverksamhet – Hej Kristina!

ATIMS ungdomsjoursverksamhet består av ett tiotal volontärer och tillsammans hjälps vi åt att stötta, vägleda och prata med de ungdomar som söker sig till oss via chatt, mejl eller telefon. En av dem är Kristina som varit volontär sedan 2019.

Varför valde du att bli volontär för ATIM ungdomsverksamhet?
Min kompis Julia skulle börja, och frågade om jag villa hänga på. Jag tyckte det lät superintressant att få aktivt hjälpa folk med den kunskap som jag både har läst mig till och erfarit. Jag skulle vilja arbeta på kvinno- eller ungdomsjour i framtiden, och att börja som volontär är nog bra.

Vad är det bästa med uppdraget?
Det bästa är att vi får en så verklig kontakt med omvärlden. Vi möter verkliga människor med verkliga berättelser och hör vad de går igenom. Det är stor skillnad mellan att läsa till exempel en vetenskaplig text, och här får jag möjlighet att hjälpa och förstå de som behöver det.

Varför är det viktigt att engagera sig?
Förhoppningsvis hjälper vårt stöd på individnivå, bara det är en stor förtjänst. Vi kan uppmuntra folk att till exempel berätta för någon om vad de går igenom och leda dem rätt. Det är viktigt att vara en steg i processen för de som hör av sig. Ibland är vi första steget för de som söker hjälp.

Vad gör du annars?
Jag pluggar på universitet, och har läst genusvetenskap och sociologi. Annars håller jag på att lära mig att sticka och bor hemma med mina tre katter och sambo. Jag älskar djur och TED Talks, det senaste TED Talket jag såg handlade om en kvinna från Australien som berättade om sina upplevelser av könsstympning. Hon kunde ta stereotyperna kring henne och skämta om det, jag kan verkligen rekommendera hennes presentation. Hon var skitball.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.